15 juni 2024

8 thoughts on “Tasmania NNRS 8

 1. Tasmania gaat elke zondag om 18 uur dicht. Volgend jaar goede afspraken maken met Tasmania. Je kunt ook alles best of 1 laten spelen en de finales best of 3. Heeft drie voordelen: korte wachttijden, op tijd klaar en iedereen is weer vroeg thuis. Toernooi spelen zonder finales lijkt me voor iedereen minder leuk.

  1. Best of 1 heeft als nadeel wel dat je na 2 nederlagen je boeltje weer in kan gaan pakken.Lijkt mij niet de bedoeling en niet bepaald in het voordeel van de mindere goden.Poulesysteem en dan 1 frame tegen iedereen in de poule is dan een betere optie.Wil wel even weten of Snooker blog nog wel interesse heeft in de NNRS.Er wordt met geen woord gerept over afgelopen zondag.

   1. Tja,ik was ietwat voorbarig met de kritiek op Snooker Blog.Maar het voorstel om alle toernooien te verdelen over Cue Action en Emmen zou inderdaad de oplossing zijn en nauwelijks tegenstanders hebben.

    1. Als Cue Action één van de twee speelcentra worden voor de NNRS, dan haak ik af. Dan beloon je een zaalhouder voor geen onderhoud, kutballen (binnen een set verschil in kleur en gewicht). NNRS10 was voor mij een ramp, ballen en banden deden dingen die je bij goed materiaal, zoals in Heerenveen, niet verwacht. Het leek wel of de witte bal zwaarder was, sets zijn bij het wassen gemixt of zoiets. Voorbeeld: lag goed op zwart, stance was goed, screw op wit. Resultaat: wit doet niets en zwart gaat rechtdoor, twee ballen naast de pocket. Spelen op rukmateriaal, ja daar sta ik niet voor te trainen.

     Je kunt zeggen: “jelke, je bent een slecht verliezer”, en dat is ook zo. Steek een hoop tijd in mijn hobby en als je gaat spelen op tafels die zo vies zijn, met ballen en banden waarvan ik niet meer weet wat ze gaan doen, ja dan is het spelen van NNRS in Cue Action het voor mij meer waard. Deze zaalhouder investeert elk jaar in nieuwe lakens voor het pool, de snookerlakens en ballen zijn al meer dan 10 jaren niet vervangen. De lakens mogen niet eens schoongemaakt worden. En dan willen sommigen dit beleid belonen met nog meer NNRS-toernooien. Belachelijk.

     Beter is het om deze zaalhouder te dumpen en verder te gaan met de NNRS met zaalhouders die beter materiaal aanbieden, voormelding te verplichten en meldtijden aan te houden om de wachttijden te minimaliseren. En als je je niet voortijdig aanmeldt, dan is extra wachttijd die dat voor de speler oplevert, zijn of haar probleem.

     Een andere oplossing is het om iedereen binnen de NNRS op serieuze snookertraining te laten gaan, zodat elk potje maar tien minuten duurt. Een best of three duurt dan maar maximaal een half uur. Zie dat niet geheuren overingens.

     1. Correctie: “ja dan is het spelen van NNRS in Cue Action het voor mij NIET meer waard”

     2. Jelke,ik moet zeggen dat ik jou kritiek ten dele wel deel.We waren op dezelfde tafel aan het inspelen en dat was een beetje behelpen.Nu was ik 20 jaar niet meer in Cue Action geweest maar de staat van tafels en ballen is niet toernooiwaardig.Smerige lakens,springende banden en kleuren die variëren van licht naar donker en bijna geen onderscheid tussen groen en blauw en tussen rood en bruin verhoogt de spelvreugde niet.Het is duidelijk dat conditie van de tafels en materieel geen prioriteit heeft voor de eigenaar.Er moet voor het begin van het volgend seizoen overleg plaats vinden met Cue Action om te kijken of er wat aan gedaan kan worden.Helaas zijn snookercentra vandaag de dag dun gezaaid en zal dat zeker niet veranderen de komende tijd.Maar het is prima om een discussie op te starten.Je punt over het niveau van spelers deel ik niet.Ongeacht sterkte moet iedereen de gelegenheid worden gegeven om mee te doen.Niet iedereen heeft de behoefte,mogelijkheid of tijd om te gaan trainen.Laten we blij zijn dat er nog zoveel animo is en voor toernooien niet afhankelijk zijn van de bond.Als je betere tegenstanders wilt zul je toch echt bij de toernooien van de KNBB moeten zijn.Ik hoop overigens wel op meer reacties van spelers op deze site.

     3. Hey Martin,

      De laatste alinea is geen aanval op een ieder die meedoet aan de NNRS, ongeacht nivo. Hé, als iemand beter is, heb ik geen problemen mee.
      De laatste alinea is meer een gedachte-experiment om de wachttijden, die sommigen lang vinden, tussen te spelen wedstrijden te verkorten.
      Een andere gedachte is om eerder te beginnen, zeg eens om een uur of 8. Ben je ook eerder klaar. Maar eerlijk gezegd hoort het wachten tussen frames gewoon bij snooker, bij pool en ook bij biljarten.

     4. Yep. Helemaal mee eens.
      Zijn maar 3 setjes zware kwaliteit ballen aanwezig. Goede kwaliteit ballen scheelt al aardig. Jammer dat Hilbert er niet bij was: had ie vast goede ballen meegenomen.
      Maar de staat van de tafels zijn inderdaad de laatste jaren wel erg slecht geworden. Het enige pluspunt is eigenlijk dat er nog 7 tafels staan. Maar voor iedereen in grote lijnen toch dezelfde handicap? (tenzij je achter staat en het net van die “ene” bal moest hebben..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.