Samenwerking KNBB

step0002

 KNBB informatie

Zoek resultaten

NK    Het NK zal dit seizoen in april en mei 2016 worden gehouden. Als gevolg van de uitkomsten van de enquête die tijdens het afgelopen NK is gehouden wordt de opzet iets anders. Er zullen geen aparte kwalificatie weekenden meer worden gehouden. Er wordt gelijk begonnen aan het hoofdtoernooi waarbij iedere categorie zal worden uitgespeeld tot aan de finale. Op de laatste dag van het NK zullen alle finales worden gespeeld. Het spelsysteem is nog wel poules met daarna knock-out. De geplaatste spelers zullen in het knock-out gedeelte instromen. In het kader van de samenwerking met de NNRS krijgen zij twee plekken voor geplaatste spelers. De organisatie van de NNRS kan zelf bepalen wie zij hiervoor afvaardigen. Meer informatie over de exacte plaatsing volgt nog.

Indeling competitie
Uit de enquête is gebleken dat het grootste deel van de respondenten kiest voor een competitie bestaande uit minder klasses. Minder enthousiast werd het voorstel ontvangen om over te gaan naar een nieuw spelsysteem. Voor het seizoen 2015-2016 zal de competitie bestaan uit de eredivisie, de 1e divisie (voormalig hoofdklasse en 1e klasse) en de 2e divisie (voormalig 2e klasse en 3e klasse). Volgende week zal bekend worden wanneer de inschrijving wordt geopend.

De uitslag van de enquête is hier te vinden: http://www.knbb.nl/snooker/781/%20/
Eredivisie
De eredivisie zal ook dit jaar bestaan uit 10 teams. Van de twee gepromoveerde teams uit de hoofdklasse heeft er één aangegeven niet te willen promoveren. Voor de beschikbare plek zal op zondag 23 augustus een play-off worden gehouden voor teams die ook graag in de eredivisie zouden willen spelen. De locatie hiervoor is nog niet bekend. Van alle teams die zich voor deze play-off opgeven zal een selectie worden gemaakt op basis van art. 209 van het reglement Teamcompetitie Snooker. Opgeven voor deze play-off kan tot uiterlijk vrijdag 14 augustus bij Kevin Chan (ckchan@xs4all.nl).

In het laatste captains overleg is door alle aanwezige teams het verzoek geuit om dresscode B verplicht te stellen in de eredivisie. De sportcommissie heeft dit verzoek overgenomen.

De reglementen zijn hier te vinden:
http://www.knbb.nl/snooker/546/%20/
Beker
Ook dit seizoen kent de beker 2 fasen. In het begin van het seizoen zullen de teams uit de 2e divisie onderling de strijd aanbinden met op zondag 10 januari 2016 een finale van de laatste 8 teams. Daarna stromen de teams uit de hogere divisies in. In het kader van de samenwerking met de Noord Nederland Ranking Snooker (NNRS) zal er een team van deze organisatie meedoen vanaf het 2e gedeelte van het beker seizoen. De beker finale zal worden gehouden op zondag 12 juni 2016 met de 16 overgebleven teams.

Ranking toernooien
Het komende seizoen zullen er 7 toernooien voor de Nationale Snooker Ranking (NSR), 7 toernooien voor de Senioren & Dames Ranking (SR) en 7 toernooien voor de Jeugdranking (JR) worden gehouden. Het NK telt mee als 8e toernooi voor alle categorieën.

Voor de jeugd tot 21 jaar bestaat de mogelijkheid om gratis aan de NSR toernooien (excl. NK) mee te doen. De KNBB zal dan het inschrijfgeld betalen zodat het niet ten koste gaat van het prijzengeld. Wel zal aan de jeugdspelers die van deze optie gebruik maken maar de helft van het prijzengeld worden uitgekeerd. De andere helft van het prijzengeld gaat naar een speciaal fonds wat gebruikt gaat worden voor toekomstige jeugdactiviteiten. Jeugdspelers kunnen er ook voor kiezen om zelf het inschrijfgeld te betalen. In dat geval mogen ze al het prijzengeld houden wat ze winnen.

De Jeugdranking zal worden gespeeld in twee verschillende leeftijdscategorieën. Zoals het er nu uitziet ligt de grens op 14 jaar. Beide categorieën zullen op 1 dag op 1 locatie worden gespeeld. Getracht zal worden om tijdens de Jeugdrankings gratis coaching aan te bieden.

NK
Het NK zal dit seizoen in april en mei 2016 worden gehouden. Als gevolg van de uitkomsten van de enquête die tijdens het afgelopen NK is gehouden wordt de opzet iets anders. Er zullen geen aparte kwalificatie weekenden meer worden gehouden. Er wordt gelijk begonnen aan het hoofdtoernooi waarbij iedere categorie zal worden uitgespeeld tot aan de finale. Op de laatste dag van het NK zullen alle finales worden gespeeld. Het spelsysteem is nog wel poules met daarna knock-out. De geplaatste spelers zullen in het knock-out gedeelte instromen. In het kader van de samenwerking met de NNRS krijgen zij twee plekken voor geplaatste spelers. De organisatie van de NNRS kan zelf bepalen wie zij hiervoor afvaardigen. Meer informatie over de exacte plaatsing volgt nog.

De enquête van het NK is hier te vinden: http://www.knbb.nl/snooker/781/%20/
Jeugdtraining
Ook het komende seizoen zullen er trainingen worden georganiseerd voor de jeugd. Deze trainingen zullen worden verzorgd door de groep van EBSA gecertificeerde coaches. Onderdeel van deze certificering is o.a. dat de coaches in bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en daarmee bijdragen aan een veilige omgeving voor de jeugd.

Vanwege problemen met de bezetting en de uitbreiding van het aantal jeugdtoernooien zullen de trainingen van Jong Oranje, de kadetten en alle andere jeugdspelers die interesse hebben worden samengevoegd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *