NNRS seizoen 2019-2020

Zondag 15 september 2019 gaat de 19de editie van de NNRS-toernooiencyclus van start in Groningen.  Snooker leeft in het Noorden en we hebben er weer reuze veel zin in. Op de poster staat bijna alle informatie. Er zijn 11 toernooien die meetellen voor de NNRS inclusief het inmiddels bekende “Noord Nederlands Open” dat we samen met de KNBB organiseren…  Ook is het weer mogelijk om je via de NNRS te plaatsen voor het NK van de KNBB. De winnaar van de eindranking en de winnaar van de A Masters komen hiervoor in aanmerking. Is dat dezelfde persoon of is deze speler al geplaatst via de KNBB dan kijken we weer naar de eindranking. Er zijn dus in totaal twee tickets te verdienen.

We gaan starten met een open loting. Elk volgend toernooi zijn de beste 4 spelers van de ranking geplaatst. Zo gaan we elk toernooi opnieuw naar de huidige ranking kijken en de beste vier worden weer geplaatst in het schema.

De Noord Nederlandse Ranking Snooker is een toernooiencyclus waar iedereen aan mee mag doen. Om diverse redenen  vinden veel deelnemers het gelukkig nog altijd fijn om mee te doen. Door vaak mee te doen maak je zelfs grote kans om je te plaatsen voor het grote eindtoernooi de Masters. De Masters worden gespeeld met de beste 16 spelers van de Eindranking. De beste 8 spelen de A Masters en de resterende 8 spelen de B Masters. Voorwaarde is echter wel dat je minimaal vijf van de 11 toernooien moet hebben meegedaan.

De puntenverdeling:

In de Hoofdronde krijg je 2 punten per gewonnen wedstrijd en in de B ronde krijg je 1 punt per gewonnen wedstrijd.

We spelen dubbel knock-out. Elke speler die zijn/haar eerste partij verliest mag verder naar de B ronde. Win je de eerste partij dan blijf je in het hoofdschema. Verlies van je tweede partij is uiteraard einde oefening. Wel heb je altijd minimaal 3 punten voor de Ranking te pakken.

# Foul and a miss#   In de Hoofdronde spelen we wel met deze regel. In de B Ronde spelen we niet met deze regel. De NNRS regel is dat een speler de bal 3 x mag terugleggen na een foul and a miss.  Onderling afspreken om niet of wel met deze regel te spelen is toegestaan.

Wij van de organisatie hebben er heel veel zin in en we zien graag dat iedereen weer komt en wellicht zien we ook weer wat ‘oude’ bekenden terugkomen en nieuwe gezichten. Graag tot ziens op 15 september in Cue Action Groningen.

facebook-profile-picture

About

View all posts by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *