De klok gaat weer achteruit !

Wanneer gaat wintertijd 2018 in?

De wintertijd start altijd de laatste zondag van oktober. De ingang van de wintertijd 2018 is in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober. Hou hier rekening mee want zondag 28 oktober 2018 spelen we NNRS 3 in Spc Emmen 🙂

Klok achteruit zetten?

Jazeker! Wanneer wordt de klok verzet? De klok wordt achteruit gezet om 3:00 uur in de nacht (naar 2.00 uur). Veel mensen vergeten of de klok een uur vooruit of achteruit verzet moet worden. Hieronder een ezelsbruggetje voor de wintertijd 2018.

Ezelbruggetje: “Als het weer achteruit gaat, gaat de klok achteruit.”

Zomertijd en wintertijd

Wist u dat we tot 1977 altijd in de wintertijd geleefd hebben? Pas in dat jaar is de zomertijd ingevoerd. Waarom? Voornamelijk voor de energiebesparing! Door de klok een uur vooruit te zetten wordt het later licht en dus ook later donker. Hierdoor kunnen ’s avonds de lampen later aan. Of dit werkelijk energie bespaart is nooit bewezen. Wel genieten we sinds die tijd van extra lange zomerdagen!

Wintertijd afschaffen?

Vanuit de Europese Commissie is een voorstel gedaan om de zomer- en wintertijd defitnitief af te schaffen. Als met deze plannen wordt ingestemd, dan gaat om zondag 1 maart 2019 de klok voor het laatst een uur vooruit. Landen kunnen hierna zelf kiezen of ze in hun land kiezen voor de permanente zomer- of wintertijd. Kiezen we voor de zomertijd? Dan zou de zon in de wintermaanden pas om 10 uur ’s ochtends opkomen.

facebook-profile-picture

About

View all posts by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *