Meedoen NNRS

Je wil meedoen aan de NNRS toernooien ? Hoe doe je dat !!

Er zijn gemiddeld 10 toernooien per jaar. Het leuke van deze 10 (+) toernooien is dat je nergens lid van hoeft te zijn om mee te doen. Door vaak mee te doen kan hoog eindigen in de eindranking. Misschien maak je zelfs nog kans om mee te doen aan de A of B Masters. Opgeven kan op de dag van het toernooi zelf. Bij de wedstrijdleiding melden voor 11:15 uur. Zaal is 11:00 uur open. Loting begint om ongeveer 11:30 uur. Kosten 7.50 Euro. Je speelt minimaal 2 x B03. (vier frames gegarandeerd).

Voor seizoen 2014-2015 is de volgende wijziging van kracht:  Als er sprake is van slechts vier tafels en er een opkomst is van meer dan 20 spelers dan spelen (beginnen) we de B divisie met een bo1. Deelname is in dat geval goedkoper. Kosten 6.00 Euro.  Aanvulling… Bij een opkomst van meer dan 25 spelers op 5 tafels en meer dan 30 spelers op 6 tafels enz… zal deze regel waarschijnlijk ook toegepast worden :-)

Snooker in Nederland is (helaas) niet goed geregeld. De Knbb sectie snooker doet volgens ons (de NNRS) veel te weinig om de snookersport te promoten in het Noorden.

De NNRS organisatie voorziet in deze behoefte om op regionaal gebied toernooien te organiseren. Vaak begin je te spelen als recreant en vervolgens doe je aan een huistoernooi mee. De NNRS toernooien kan je hier heel goed mee vergelijken. Er zijn genoeg redenen (motivaties) om mee te doen aan de toernooien. Vaak denken beginnende spelers dat ze weinig kans maken op zo’n toernooi. Dit valt in de praktijk bij de NNRS best wel mee. De NNRS haalt meer uit je spel !!

Het toernooi zelf:
De eerste A ronde van iedereen is de hoofdronde (bo3) . Hier doen A en B spelers aan mee. Ben je een beginnend speler dan ben je een B speler. Heb je gewonnen dan ben je door in de hoofdronde.. Heb je niet gewonnen dan kom je in de B ronde (ook een bo3). Enkele A spelers kunnen ook in de B ronde terecht komen. Handicap.. Een A speler moet een B speler dan elk frame een voorsprong geven van 20 punten. Dit is om “mindere” spelers een eerlijke kans te geven om een B toernooi te winnen.

Dus.. Hou je van snooker.. Twijfel niet en kom serieus en gezellig meedoen aan de toernooien en ga de uitdaging aan !!

De NNRS organisatie.

Gerben van der Bij   gerbenvanderbij@hotmail.com  en  Johannes Post.

canvas 14

3 thoughts on “Meedoen NNRS

  1. Hi organisatie,
    Is er al een start datum bekend voor seizoen 2015/2016?
    Kan het niet vinden op de site. (Misschien kijk ik niet goed hoor)
    Mvg Jeroen Stoker

    1. Hallo Jeroen, Eind augustus komt de kalender voor het nieuwe seizoen. We beginnen ergens begin september. Bij het maken van de kalender moeten we onder andere rekening houden met de kalender van de Knbb :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *