Hans de Jonge en Ronald Rennen winnen Masters in Emmen

Zondag 28 april 2019  is Hans de Jonge NNRS A Masters kampioen geworden in Spc Emmen. Ronald Rennen is Masters kampioen geworden in de B-divisie. Het was de gekste Masters die we ooit hebben meegemaakt… Er werd door bijna iedereen goed gespeeld…  en het scheelde soms maar bar weinig of de uitslagen in de poules waren net even anders geweest. Zo lag het sterke deelnemersveld heel dicht bij elkaar maar uiteindelijk kwamen de nummer 1 en 2 van de Ranking toch in de finale tegen elkaar en dat was de spannendste partij die we ooit hebben gezien op de Masters. Dennis van der Zee kon de Masters titel voor de derde keer op rij winnen en was als grote titelverdediger de favoriet in de Finale. Dennis en Hans de Jonge speelden 2-2 en het vijfde frame moest de beslissing geven. Daarin leek Dennis de overhand te hebben en op een gegeven moment had Hans maar liefst drie snookers nodig om nog te kunnen winnen. Door een fout van Dennis op roze had Hans opeens nog maar 1 snooker nodig. Met nog 22 punten op tafel legt Hans de bruine bal snooker. Via 1 band was de bal te raken maar Dennis mist de bruine bal op een haar. Hans besloot om deze ‘onder druk’ toch lastige bruine bal in de middenpocket te spelen. Met positie op blauw hield hij het goed bijeen en potte achtereenvolgens eenvoudig blauw roze en zwart weg. Nu was de stand gelijk en kregen we zowaar een respotted black. Hoe dat gegaan is (inclusief de snooker op bruin)  zie je op het filmpje… Hans wint voor het eerst de NNRS Masters en is daarmee kampioen van 2019  geworden. Dit was de 18e NNRS Masters en Hans staat nu in het rijtje van 12 verschillende spelers die ooit de masters hebben gewonnen.

Dan was er ook nog de B divisie. Doordat we dit jaar een andere opzet hebben gemaakt was het deelnemersveld daar in dit geval (hoeft niet) ook sterker dan voorgaande jaren.  Zoals eerder al beschreven kon het daar ook alle kanten op maar het was duidelijk dat Ronald Rennen (tweevoudig Masters winnaar) deze dag gewoon weer in topvorm was waardoor zelfs Hilbrand Barkema in de finale weinig had te melden tegen Ronald. Ronald Rennen wint de B divisie. Ronald Van Harte 🙂

Dan waren er nog de breaks van de dag. We hebben ze helaas niet allemaal genoteerd maar met zekerheid is te zeggen dat Dennis van der Zee (50, 48) en Ronald Rennen (55, 51 en 41) hebben gemaakt. Ik heb wel een 30+ gezien en uiteraard veel 20+ breaks.

De organisatie had zich geen betere Masters kunnen wensen en uiteraard gaan we dit jaar nog evalueren. Voor zover zijn we zeer tevreden en dat mogen we ook best zijn met zijn allen. Spelers die naar het NK gaan wensen we veel succes en de rest+ zien we graag volgend seizoen terug.

We beginnen weer in september.

Slotfase (final frame) Final (respotted black) Dennis vd Zee – Hans de Jonge 🙂 Can you believe this 🙂 filmpje is gemaakt door Davith Hiwat.

Filmpje gemaakt door Gerben van der Bij..  Ik was te laat met filmen maar respotted black staat er mooi op en het is ook leuk vanuit een andere hoek gefilmd. 🙂

De bekers 🙂

Hans wint de NNRS Masters.

Dennis, Hans.  Ronald en Hilbrand.

Hans gefeliciteerd 🙂 Dennis (runner-up).

Hans in actie (Finale).

Hilbrand Barkema (B divisie) (BFinale)

Ronald Rennen wint de B Finale.

Dennis Finale

De winnaars 🙂

Gewoon een mooie foto van eerder op de dag.   Davith Hiwat in actie 🙂

facebook-profile-picture

About

View all posts by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *