Start seizoen 2018-2019 Nieuwe opzet gaat bijna beginnen !!

Zondag 16 september 2018 gaat de 18de editie van de NNRS-toernooiencyclus van start in Groningen. Snooker leeft in het Noorden en we hebben er weer reuze veel zin in. Op de poster staat bijna alle informatie. Er zijn 11 toernooien die meetellen voor de NNRS. Dus ook het inmiddels bekende “Noord Nederlands Open” dat we samen met de KNBB organiseren… Later in het seizoen meer hierover. Ook is het weer mogelijk om je via de NNRS te plaatsen voor het NK van de KNBB. De winnaar van de eindranking en de winnaar van de A Masters komen hiervoor in aanmerking. Is dat dezelfde persoon of is deze speler al geplaatst via de KNBB dan kijken we weer naar de eindranking. Er zijn dus in totaal twee tickets te verdienen.

Hoewel de vorige seizoenen goed zijn verlopen zijn we toch tot de conclusie moeten komen dat we het anders moeten gaan doen dan de voorgaande jaren. We willen dat iedereen de beste en meest eerlijke kansen krijgt in het snookeren. We willen ook dat spelers met plezier naar de toernooien blijven komen. De strijd voor de beste acht bij de A ranking is te groot aan het worden. Stephen Zwerver die nu officieel gepromoveerd is zou het zwaar krijgen. Helemaal als er dan ook nog een paar oude bekenden meedoen dan wordt het zeker moeilijk voor spelers om zich te plaatsen bij de beste 8. Dat zou in de praktijk betekenen dat het voor veel goede spelers bijna onmogelijk wordt om zich te plaatsen voor de Masters. De overgebleven B spelers daarentegen krijgen het veel te gemakkelijk en dan is er ook nog altijd (terecht) de discussie of iemand wel of niet B speler is wat soms problemen geeft in de B ronde met de toegepaste handicap.

Om dit allemaal te voorkomen voor het komende seizoen hebben we het snooker weer teruggebracht naar de kern van de sport. Met andere woorden “Laat maar zien hoe goed je bent”.

Hoe gaan we het dan doen:

We gaan over tot 1 Ranking. De beste 16 spelers spelen de Masters. De beste 8 spelen de A Masters en de resterende 8 spelen de B Masters. Het maakt dus niet meer uit of je A of B speler bent. Dat schaffen we af. Je kan je plaatsen voor de A of de B Masters. Ook de handicap schaffen we af. We verwachten dat er komend seizoen maximaal 20 spelers zullen strijden voor 16 plaatsen bij de Masters. Gezien de resultaten van vorige jaren is het nu voor vrijwel iedereen mogelijk om zich te plaatsen voor een van beide Masters. Voorwaarde is echter wel dat je minimaal vijf van de 11 toernooien moet hebben meegedaan.

Waar liggen nu de kansen van de mindere spelers zul je denken nu er 1 ranking is (geen a en b spelers meer zijn) en de handicap is afgeschaft.

Dat gaan we vertellen want we hebben nog een verandering toegepast. We beginnen met de eindranking van vorig seizoen. De acht beste spelers gaan we plaatsen in het schema. De rest word er bijgeloot. Er zijn dus minder “krakers” in de eerste ronde maar er zijn ook minder sterke spelers die in de B ronde terecht komen. Daar liggen de kansen voor de “mindere” spelers.

Zo gaan we elk toernooi opnieuw naar de huidige ranking kijken en de beste acht worden weer geplaatst in het schema.

De puntenverdeling: In de Hoofdronde krijg je 2 punten per gewonnen wedstrijd en in de B ronde krijg je 1 punt per gewonnen wedstrijd.

We denken dat we het op deze manier voor vrijwel iedereen weer aantrekkelijk maken om te komen snookeren. Er zal voor iedereen spanning zijn en veel spelers zullen terecht kans maken op deelname Masters.

We spelen dubbel knock-out. Elke speler die zijn/haar eerste partij verliest mag verder naar de B ronde. Win je de eerste partij dan blijf je in het hoofdschema. Verlies van je tweede partij is uiteraard einde oefening. Wel heb je altijd minimaal 3 punten voor de Ranking te pakken.

# Foul and a miss#   In de Hoofdronde spelen we wel met deze regel. In de B Ronde spelen we niet met deze regel. De NNRS regel is dat een speler de bal 3 x mag terugleggen na een foul and a miss.  Onderling afspreken om niet of wel met deze regel te spelen is toegestaan.

Wij van de organisatie hebben er in ieder geval weer heel veel zin in en we zien graag dat iedereen weer komt en wellicht zien we ook weer wat ‘oude’ bekenden terugkomen en nieuwe gezichten. Graag tot ziens op 16 september in Cue Action Groningen.

facebook-profile-picture

About

View all posts by

3 thoughts on “Start seizoen 2018-2019 Nieuwe opzet gaat bijna beginnen !!

  1. Back to normal snooker: TOP!

    Maar als je het echt spannend wilt maken qua ranking: geef in de b-ronde dan ook 2 punten per gewonnen partij. wie in de eerste ronde verliest kost het al 2 punten. In de B-ronde is het niet per definitie makkelijker, ook al vallen de handicaps weg.
    Ben erg nieuwsgierig of er meer zijn die er zo over denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *